Isotimber nominerad till Årets hållbara företag

På bild från vänster: Anna-Karin Lindeberg (Länsförsäkringar Jämtland), Marja Sidén (Isotimber), Mattias Marktin (Lundstams), Cesar Puas (Isotimber), Gabriel Duveskog (Persson Invest).

I den 20:e upplagan av näringslivstävlingen Guldgalan tävlar Isotimber mot två andra bolag om priset som Årets hållbara företag i Jämtland.

– Vi är mycket stolta och glada för den här nomineringen, i ett sådant fint sällskap också! Det är stora bolag vi blir jämförda med här, fler än tusen anställda hos ett av dem. Men juryn gjorde en ordentlig genomlysning, ibland med riktigt tuffa frågor. De verkar ha förstått hur genuint och genomgående vi arbetar med hållbarhet även hos oss på Isoimber, säger Janina Östling, hållbarhetsansvarig.

Janina Östling, hållbarhetsansvarig

Janina Östling, hållbarhetsansvarig

En av de främsta faktorerna bakom utnämningen tror hon är Isotimbers prefabricerade väggelement.

– De är ju unika, bärande, isolerande och består upp till 99 % av trä, utan att behöva kompletteras med någon extra isolering eller plastfolie.

Juryn lyfter fram just vår utveckling och samarbetet med forskningsmiljöer för att minimera vår produkts miljöpåverkan, och det stämmer, det är väldigt viktig för oss, förklarar Janina Östling.

– Vi deltar i tre projekt nu och är med på nya projektansökningar. De handlar om hur vi ska designa idag för att kunna återbruka byggmaterialet i framtiden och att få till ett 100 % fossilfritt byggelement och förhoppningsvis bli helt cirkulära till slut.

Integration en viktig del

Isotimbers medarbetare

Isotimbers medarbetare kommer från sju olika länder.

Men det är inte bara själva produkterna som gjort att de nominerats till årets hållbara företag, utan det är även andra aspekter som spelar in.

– Fabriken i Östersund är en perfekt plats för integration, vi kommer från inte mindre än sju olika länder i bolaget. Kombinerat med en bra arbetsmiljö så klarar vi att tillverka en kostnadseffektiv stomme till kunden med millimeterprecision. I slutänden möjliggör det ett hälsosamt och miljösmart boende för alla, oberoende av inkomstnivå tänker vi, säger Janina Östling.

Vem som vinner av Isotimber och deras konkurrenter AB Persson Invest och Lundstams Återvinning avgörs den 5 november i år.

Sammanlagt ingår 14 kategorier i tävlingen och prisutdelare är Länsförsäkringar Jämtland och Jämtkraft.