Det rullar på för Isotimber

Det ser ljust ut för byggsystemsleverantören Isotimber. I våras gjordes den första leveransen av stommen till ett äldreboende och den ökade efterfrågan har lett till fler anställda.
”En fantastisk intressant utveckling”, säger vd Håvard Jegerstedt.

Under våren genomfördes den första leverans av stommen till ett äldreboende i Hudiksvall, med en bruttoarea på 4 900 kvadratmeter.

Utvecklingen för det Östersundbaserade företaget har varit positiv, vilket bland annat lett till att Isotimber rekryterat ytterligare två personer – en extra konstruktör och en till produktionen.

– Det är en fantastiskt intressant utveckling, säger Isotimbers vd Håvard Jegerstedt till branschsajten NTT Woodnet och konstaterar att det projekt de nu jobbar med är ”jättestort”.

Sedan i maj i år driver Isotimber tillsammans med två andra större företag inom skogs- och träindustrin projektet ”100% fossilfria byggskivor och byggelement” som drivs med finansiering från BioInnovation.

Företaget är även med i ett utvecklingsprojekt rörande utformning av byggelement som ingår i den europeiska satsningen Infuture wood.

Om Isotimber
Isotimbers affärsidé bygger på en patentansökt byggteknik som gör det möjligt att bygga isolerande och bärande väggar bestående av trä och luft, utan inplastning. Stommen levereras till byggplats i form av planelement.