Guringo Designstudio i samarbete med Puma

Inom en snar framtid kan det vara möjligt för dig som tränar löpning, eller bara gillar träningskläder i allmänhet, att köpa biologisk nedbrytbara träningsplagg som du beställer on demand.

Foto: Erik Lindvall

Det globala sportföretaget Puma lanserar, i ett samarbete med Guringo Designstudios satsning Streamateria, en prototypkollektion kallad Design to Fade, med plagg som helt återgår till det naturliga kretsloppet efter 48 timmar. Samarbetet har initierats av Science Park Borås och Textilhögskolan som förmedlade kontakten och har stöttat arbetet. Guringo Designstudio står bakom koncept, idé samt forskning och utveckling inklusive design.

Prototyper av träningslinnen och shorts till herr och dam, visas upp på den digitala modefestivalen Virtual Design festival som pågår mellan april och juni 2020. Initiativet har rönt ett stort medialt intresse.

Guringo Designstudio har bland annat drivit projektet hypotesprövningsprojektet Streamateria Virtual Gateway med finansiering från BioInnovation.

– Vi på Guringo Designstudio har lyckats komma så här långt tack vare flertalet projekt som inte hade varit möjliga utan stöd från Vinnova och Bioinnovation, säger Erik Lindvall CEO, Guringo AB.

Läs med om samarbetet på Science Park Borås webbplats.

Läs mer om Guringo Designstudio och projektet här.