IsoTimber vinner Östersunds kommuns miljöpris 2021

Den 22 september arrangerades det årliga Klimatseminariet i Östersund för 20:e året i rad. Östersunds kommun använde det passande sammanhanget för att dela ut sitt miljöpris 2021, där IsoTimber var en av vinnarna. Det skriver företaget, som även leder ett projekt i BioInnovation, i ett pressmeddelande.

Det var återigen ett stort intresse för det årliga heldagsseminarium som anordnas i Östersund för att fånga upp aktuella frågeställningar som kan bidra till att reducera samhällets klimatbelastning. Fler än 600 anmälda deltagare lyssnade till inspirerande presentationer och paneldebatter med årets tema ’Ett avgörande år för klimatet’. Under en egen programpunkt på agendan delade Östersunds kommun ut sitt miljöpris. I år var det IsoTimber som tillsammans med Sustainable Fashion Week som fick äran att ta emot priset.

– Jag känner mig stolt som VD på IsoTimber att få ta del av Östersunds kommuns miljöpris. För mig är det en stor bekräftelse på att vi är på rätt plats i rätt tid, säger VD Håvard Jegerstedt.

Juryns motivering:

Svenska byggnader står för en dryg femtedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser, sett ur ett livscykelperspektiv.

Med sin affärsidé och mission om att leverera den mest hälsosamma och miljösmarta husstommen i världen fortsätter IsoTimber sitt arbete för minskad klimatpåverkan inom bygg- och fastighetsbranschen.

IsoTimbers väggelement av trä med en lång livslängd är designade för att lätt kunna återbrukas med ambitionen att det i framtiden ska bli en helt cirkulär produkt.

Miljö- och samhällsnämnden, Östersunds kommun

Läs hela IsoTimbers pressmeddelande.

Läs om BioInnovation-projektet 100% fossilfria byggskivor och byggelement.

Bild: IsoTimber AB