Välkommen Anna Wiberg, ny programchef för BioInnovation

Den 20 mars arbetade Anna Wiberg sin första dag som programchef för BioInnovation. Hon rekryterades från Innventia där hon haft en rad olika roller, den senaste som sektionschef med ansvar för Nanocellulosaområdet. För att introducera Anna har hon svarat på några frågor.  

Varför ville du bli BioInnovations nya programchef?
Programmet har ett viktigt uppdrag och är väl placerat i det forsknings- och innovationssystem som ska möjliggöra Sveriges omställning till en biobaserad ekonomi. Jag har länge arbetat med forsknings- och utvecklingsfrågor längs hela innovationskedjan och hade en önskan att arbeta bredare och närmre de politiska frågorna. Att leda BioInnovation kändes därför som den perfekta uppgiften och utmaningen för mig och det ska bli otroligt stimulerande att utifrån min erfarenhet och kunskap få arbeta med branschöverskridande frågeställningar som är viktiga för allas vår framtid.

Vad är din kortfattade vision för programmets utveckling de närmaste åren?
Vi ska vara en tydlig och uppskattad möjliggörare. En aktör som bidrar starkt till att forskning och innovation, som är avgörande för omställningen till en biobaserad ekonomi, sker inom våra huvudområden, kemikalier & energi, material, konstruktion och design.

När du inte arbetar, vad gör du då?
Då tillbringar jag mycket tid med min familj. Just nu försöker vi åka skidor så mycket det går och till våren har jag tänkt att starta ett odlingsprojekt. Det verkar så härligt att kunna skörda egna grönsaker, färska råvaror smakar så mycket mer…

Vill du hälsa Anna Wiberg välkommen så nås hon enklast på anna.wiberg@bioinnovation.se