Textile & Fashion 2030 lanserar Digital Exposé

I år tar det designdrivna utställningskonceptet Exposé klivet ut i den digitala världen. Idén bakom Digital Exposé är att visa på forskning och visionära exempel inom en cirkulär och hållbar textilsektor.

Digital Exposés utställningsmiljö är interaktiv, vilket innebär att du kan enkelt navigera runt för att se vilka projekt som deltar och själv välja vilka du vill läsa mer om. Utställningen kommer byggas på kontinuerligt med nya oblekt.

Genom Digital Exposé hoppas Textile & Fashion 2030 inspirera till nya innovationer och material som främjar en hållbar utveckling inom textil och mode.

Klänning från Streamway Materia

På bild: Klänning från Streamateria.

De objekt som finns på utställningen är kopplade till de globala hållbarhetsmålen. Två företag som ingått i projekt hos BioInnovation finns bland utställarna: Streamway Materia (Streamateria) och Re:Newcell (Circulose dress).

På Digital Exposé kan besökarna också se hur en lösning eller prototyp utvecklats, från idéstadie och ibland ända till kommersiella produkter. Såväl alster från studentarbetet och forskning till produkter från företag som Stadium & HM går att se på utställningen.

Här kan du som vill besöka Digital Exposé: digitalexpose.se.