SCA satsar stort för att möta efterfrågan på förnybara förpackningar

SCA bygger en ny pappersmaskin för tillverkning av kraftliner vid sitt pappersbruk Obbola i Umeå kommun. Produktionen i Obbola ökar från dagens 450 000 ton kraftliner till 725 000 ton årligen för att möta förväntad ökning av efterfrågan på förnybara förpackningar. Investeringsbeloppet uppgår till 7,5 miljarder SEK, meddelar företaget i ett pressmeddelande idag.

Efterfrågan på pappersförpackningar växer enligt pressmeddelandet. Utvecklingen drivs av en rad faktorer – ökande e-handel, en växande befolkning och ambitionen att minska användningen av plast.

– Det här är en lönsam investering inom ett växande segment, säger SCA:s vd Ulf Larsson. Vi räknar med att investeringen kommer att vara lönsam redan första året i drift och bidra positivt till vår industriella avkastning.

– Med investeringen i Obbola kan vi möta den ökande efterfrågan på hållbara förpackningar, säger Mats Nordlander, affärsområdeschef Papper på SCA. Vi har tillgång till en norrländsk vedfiber med hög kvalitet. Vi har effektiv och säker virkesförsörjning och logistik. Med marknadens mest avancerade kraftlinermaskin och bästa tillgängliga teknik, förbättrar vi väsentligt fabrikens konkurrenskraft, kostnadsposition och produktkvalitet.

Läs hela pressmeddelandet här.