PulPac beviljat stöd för barriärutveckling och hypotesprövning

PulPac beviljat stöd för barriärutveckling och hypotesprövning inom det svenska strategiska innovationsprogrammet BioInnovation, skriver företaget PulPac i ett pressmeddelande.

Målet med projektet är att utveckla radikalt nya material och utvärdera applikationsmetoder som möjliggör integrering av fler miljövänliga hydro- eller oleofoba barriärer i torrformningsprocesser (Dry Molded Fiber).

Projektet är ett samarbete mellan ledande aktörer kring kemi- och materialframtagning i Sverige, där b.la. Nordic Barrier Coating kommer att bidra med expertis inom utveckling av icke-vävda material, integrera banbrytande kemi och laminering av barriärer på cellulosabaserade material.

Ett framgångsrikt utfall av projektet kommer att möjliggöra skapandet av flera typer av helt hållbara förpackningsprodukter med höga barriäregenskaper med skydd mot exempelvis fetter och väta.

”Utvecklingen av Dry Molded Fiber går framåt i rask takt och vi ser att det sker otroligt mycket spännande på marknaden kring hållbara kemier, barriärer och material. Vi ser fram emot att hypotespröva dessa ledande innovativa lösningar inom torrformning och ser mycket ljust på möjligheterna kring att industrialisera dessa.” kommenterar Ove Larsson, Chief Technology Officer på PulPac AB.

Projektet kommer givet bevisade hypoteser att driva upptagningen av Dry Molded Fiber i de mest utmanande förpackningsapplikationerna.

Läs mer i pressmeddelandet på PulPacs webbplats.

Inom kort kommer mer information om projektet att finnas tillgängligt på bioinnovation.se.