Next.Gen.BioInnovators – ny studentsatsning inom Resurssmarta processer

Hallå där… Carl Moser! Du arbetar med kompetensförsörjningsfrågor på Skogsindustrierna och är ansvarig för högskolekontakter inom BioInnovation-satsningen Resurssmarta processer. En del av satsningen är det nystartade Instagram-kontot Next.Gen.BioInnovators.

Carl Moser, foto: Johan Olsson.

Berätta om Next.Gen.BioInnovators – vad är det?
– Det är vår senaste satsning på att få fler unga att bli intresserade av att jobba inom vad vi kallar resurssmart industri, vilket innefattar kemi-, textil- och skogsindustri. Vi vill helt enkelt visa målgruppen allt spännande som händer på området och vilka otroliga möjligheter det finns.

Vad kan man förvänta sig att få ta del av på kontot?
– Inspirerande intervjuer, spännande innovationer, tips för studenter, den senaste forskningen och aktuella event! Vi är alltid intresserade av inspiration och spännande personer och case att lyfta fram. Vi är öppna för att samarbeta kring inlägg, så hör gärna av dig!

Varför går kontot under BioInnovation-flagg?
– Det kommer från att detta är en del av BioInnovations satsning på Resurssmarta processer som syftar till att vidareutveckla dagens processer inom skogs-, textil- och kemiindustrin genom bättre nyttjande av biobaserade råvaror. Så vi kände att i stället för att skapa en helt ny identitet så använder vi oss av BioInnovations redan starka varumärke!

Vad hoppas du på att kontot kommer att få för respons från studenterna?
– Att de ska bli inspirerade och börja fundera över en karriär inom området. Jag kom själv in av en slump och nu kan jag inte tänka mig att jobba med något annat!

Välkommen att följa kontot Next.Gen.BioInnovators

Kontakta Carl Moser carl.moser@skogsindustrierna.se