Forum för bioekonomi – Sveriges viktigaste mötesplats för den växande bioekonomin

Tisdag den 17 april samlas 400 intressenter för att nätverka och samtala om bioekonomins möjligheter och utmaningar under Forum för bioekonomi – en del av skogsnäringsveckan 2018. Under dagen får du bland annat lyssna till Mikael Damberg (närings- och innovationsminister), Annie Lööf (partiledare Centerpartiet) och Anna Wiberg (programchef BioInnovation).

Ett axplock ur programmet:

  • I Sveriges regioner växer bioekonomin så det knakar, i centrum står de bioekonomiska klustren. Möt företrädare från regioner och skogsindustriföretag som krokar arm för utvecklingen mot det hållbara och fossilfria samhället.
  • Ett 30-tal europeiska organisationer och företag har en vision om att Europa ska bli världsledande på bioekonomi. Möt svenska företrädare som vill skapa tillväxt och välstånd.
  • Klimatutmaningen är den viktigaste valfrågan för unga väljare – politisk debatt om skogens roll för ett hållbart samhälle finns i agendan.
  • Skogsindustrins processer är idag till 97 % fossilfria och globalt konkurrenskraftiga. Det återstår en del för att Sverige ska kunna nå målet om att vara klimatneutralt 2045, inom skogsnäringen är fokus på hållbara transporter.
  • Innovationer som bidrar till att göra samhället mindre fossilberoende presenteras och diskuteras.

Läs mer och anmäl dig här!