Anna Wiberg antar nya utmaningar

Efter snart fem år som programchef för Bioinnovation har Anna Wiberg bestämt sig för att ta sig an nya utmaningar.

Anna Wiberg.

Anna Wiberg. Fotograf: Johan Olsson.

– Att få leda utvecklingen av BioInnovation har varit otroligt roligt. Vi har byggt ett starkt team kring programmet och tillsammans med vår kreativa och engagerade programstyrelse har vi utvecklat en väldigt viktig plattform för forskning och innovation inom cirkulära bioekonomin. Nu är det dock tid för mig att anta nya utmaningar. Jag ska engagera mig i ett nystartat bolag som heter CelluXtreme vars teknik är resultatet av forskning som bedrivits vid KTH och RISE, säger Anna Wiberg.

– Vi är glada över att ha haft Annas engagemang och kunskap i programledarrollen för BioInnovation under de här åren och önskar henne stort lycka till framöver. Anna har gjort värdefulla insatser för programmet vilket gör att BioInnovation nu står starkt inför framtiden, säger Jan Svärd, programstyrelsens ordförande.

Anna kommer att fortsätta leda programmet medan arbetet med att rekrytera en ny programchef pågår. Skogsindustrierna har i samverkan med IKEM och TEKO påbörjat processen för att hitta en efterträdare.