AkzoNobel Specialty Chemicals blir Nouryon

Tidigare AkzoNobel Specialty Chemicals återlanseras som Nouryon. Nyheten följer efter att företaget nyligen köpts av Carlyle Group och innebär en övergång till att bli en självständig global ledare inom specialkemi, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Företagets logotype.

– Lanseringen av vårt nya företag utgör ytterligare en viktig milstolpe i vår stolta historia och vi ser alla fram emot detta nya, spännande kapitel”, säger nye CEO:n Charles W. Shaver. ”Vi är nu redo att som självständigt företag frigöra vår fulla potential, genom att utnyttja vår 400 år långa erfarenhet, vår globala närvaro och vår starka företagskultur, säger han.

Nouryon har en historia som går nästan 400 år tillbaka och det nya namnet och den nya varumärkesprofilen knyter an till det arvet. Noury & Van der Lande var ett av de första företagen som insåg den viktiga roll som kemi kan ha i människors vardag. Idag är Nouryon världsledare inom viktiga kemikalier som används för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar.

Läs mer i pressmeddelandet