50 röster om trä när Träpriset firar 50 år

Startskottet har nu gått för branschorganisationen Svenskt Träs filmserie med 50 filmer kring samtidens och framtidens träbyggande. Kampanjen är en hyllning till det prestigefyllda Träpriset som firar 50 år i år. Från idag till mitten av december får vi möta ett brett spektrum av intressanta personer och spektakulära objekt i trä.

Kampanjen är uppbyggd som en digital kalender med 50 luckor. Bakom varje lucka döljer sig antingen ett filmklipp med en namnkunnig person som delar med sig av sin syn på trä, träbyggande och framtiden, eller en återblick på en tidigare byggnad i Träpriset långa historia.

Om Träpriset:
Träpriset är en av Sveriges största och viktigaste arkitekttävlingar och delas ut vart fjärde år till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä och som speglar och utvecklar tiden vi lever i. Vinnaren av Träpriset 2016, Råå förskola i Helsingborg, blev den tolfte träpristagaren sedan 1967. Skogssaunan Tomtebo utanför Gävle vann priset 2012. Dessförinnan, år 2008, gick Träpriset till ett bostadsområde ritat av Brunnberg och Forshed arkitektkontor.