Tillbaka till alla Utlysningar

Stöd till idéer som kan bidra till ett biobaserat och hållbart samhälle

  • Sista ansökningsdag 19 december 2022

Har ni en idé eller en innovation som kan påskynda omställningen till ett hållbart och biobaserat samhälle? I den här utlysningen ger Bio+programmet stöd till projektidéer som har potential att bidra till omställningen. Ni kan söka stöd för att brett undersöka vilka möjligheter och hinder som finns för att er idé ska kunna bli verklighet.

Vad kan man söka för?

Utlysningens syfte är att påskynda och kommersialisera biobaserade lösningar och värdekedjor som har stor potential att bidra till energi- och klimatomställningen och ett fossilfritt Sverige.

Vem kan söka?

Den här utlysningen vänder sig främst till er som vill driva en idé hela vägen mot kommersialisering. Oavsett om ni är verksamma i ett etablerat företag eller i en start-up så är ni välkomna att söka stöd.

Hur mycket kan man söka?

Varje ansökan kan beviljas maximalt 1 miljon kronor i stöd och utlysningen omfattar cirka 15 miljoner kronor. Projektet får vara maximalt 12 månader långt.

För att komma vidare till utlysningen på Energimyndighetens webb, använd den gröna länkknappen uppe till höger på denna sida.